Börsveckan

Stockholmsbörsen – nedåt

Ja, förra veckan summerades med ett relativt kraftig minus i fredags. De felsta sektorer föll tillbaka och banksektorn var en av dem. Den totala nedgången blev 1,5-2 procent. Uppgången på Stockholmsbörsen landade på 4,7 procent för hela veckan.

SEB A backade både torsdag och fredag och stängde på 37,40 kronor i fredags. Då hade aktien gått upp kraftigt mån-ons och fallit tillbaka torsdag och fredag. Nedåt idag igen med 1,5 procent för börsen vid lunch och SEB A minus 2,19 procent med kursen 36,56.

Grekland meddelade igår söndag att man inte skulle nå underskottsmålet som var uppsatt utan skulle missa det med en procentenhet. Jag tror det blir mer av det.

Ska vi tro att börsen slutar på minus denna vecka – likaså SEB A.

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.