Stockholmsbörsen tisdag – nedåt?

Stockholm ned – Dow Jones rejält ned

Veckan inleddes med en nedgång på 0,9 procent i Stockholm. Som vanligt var svängningarna kraftiga och som lägst var börsen nere på drygt minus två procent och som högst närmare nollstrecket. Dow Jones började lite smått på plus för att sedan falla tillbaka. Nedgången tilltog ju längre dagen gick och Dow Jones stängde på minus 2,4 procent. Noterbart är att den stängde på lägsta nivån som den haft under hela dagen.

SEB A gick faktiskt upp något under måndagen, cirka en procent och stängde på 37,50. Under dagen var den var dock nere under 36 kronor.

Givet hur det gick i New York och att Asienbörserna backat – i stort sett allihop (Nikkei -1,1 procent) så lär börsen falla under tisdagen.

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.