Fortsatt rekyl uppåt

Fortsatt rekyl uppåt

Dow Jones gick upp igår med 1,2 procent. Stockholmsbörsen har öppnat piggt och står 1,6 procent vid lunch torsdag. Boliden har den största uppgången tillsammans med Lundin Mining, båda mellan fyra och fem procent. Volvo b uppe på 71,30 upp över två procent och SEB A upp till 38,40, en uppgång med dryga två procent.

Givet att ingenting stort har hänt som borde medföra någon längre uppgång är det troligen en kortare rekyl. Skuldkrisen ibland annan Sydeuropa har ju följt oss under en längre tid och där syns ingen kortsiktig lösning, se nedan artikel från DN för ett drygt år sedan.

http://www.dn.se/ekonomi/skuldkrisen-skakar-marknaderna

Ska vi tro att börsdagen summeras på plus?

 

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.