Ska vi upp eller ned?

Nu har Stockholmsbörsen fortsatt att gå i sidled och svagt uppåt under någon vecka. Det tycks som att alla nyheter tolkas positivt nu, från att tidigare tolkas omvänt. När börsen dök så vara minsta lilla negativa nyhet ett tecken att det skulle fortsätta ned. Stockholmsbörsen bottnade ur på runt minus 26 procent och ligger idag runt minus 20 procent. Så var står vi nu då? Är Greklandskrisen löst ännu eller har man bara diskonterat lösningen? Och hur ska det gå med Italien, Portugal och Spanien?

SEB-aktien har kommit upp till över 40 kronor idag måndag den 24 oktober. Rapporten för tredje kvartalet kommer den 27 oktober. Det blir intressant att se vad som händer. Jag tror det blir uppåt. För se om det stämmer.

Volvo-aktien har legat stabilt mellan 73-78 kronor och var idag uppe på 79. Deras rapport kommer den 25 oktober dvs imorgon.

 

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.