Rekyl uppåt

Rekyl

Så har då en rejäl rekyl kommit till Stockholmsbörsen. Lite upp igår och rejält upp idag på förmiddagen, 2,4 procent upp. Bankerna ledde uppgången både igår och idag. Man kan undra vad det är för positiva nyheter som har kommit för att lyfta börsen så pass.

Greklandskrisen är väl inte direkt löst och BNP-utvecklingen bromsar in i de flesta OECD-länder. Så möjligen är det en kortare rekyl. Nu ska man dock betänka att volatiliteten på Stockholmsbörsen bitvis är rekordhög. Det är inte ovanligt att börsen kan variera mellan 2-4 procent dagligen så det är lite svårt att hänga med.

 Vi får väl se hur det ser ut vid stängning.

/Stig Björne

Stockholmsbörsen igår, källa di.se.

Graph image

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.