Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen

Så har det då varit en kortare period av uppgång på Stockholmsbörsen eller möjligen en rekyl. Det är lite svårtbedömt men frågan är vilka positiv nyheter som har kommit som motiverar en mer långsiktig uppgång. Från måndag förra veckan har Stockholmsbörsen gått upp med fem procent.

Stockholmsbörsen vecka 40 och 41 från di.se

SEB-aktien har gått starkt, på en månad är A-aktien upp runt 30 procent och ligger nu runt 40 kronor. Drygt åtta kronor upp från bottennivån. Även Volvo har gått upp från som lägst 65 kronor till en nivå runt 72 kronor.

Det känns som att börsen nu står och väger, ska uppgången fortsätta och i så fall på vilken grund? Eller ska den ned igen i spåren på att krisen i omvärlden knappast är löst?

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.