Börsutvecklingen

Idag var det ingen rolig dag på Stockholmsbörsen, vilken nedgång. Morgonen började – som väntat efter Dow Jones och Asienbörsernas nedgångar – med en nedgång på ca 1,5 procent. Sedan ned till 2-2,5 procent. Därefter störtdyker den till som mest 4,5 procent. Stockholmsbörsen återhämtade sig i och för sig något och stängde på minus 3,8 procent. Dow Jones har öppnat nedåt på drygt en procent.

Volvo har rasat rejält i år, nere 45 procent sedan årsskiftet. Volvo har ju kvartalsrapport i slutet av oktober när vinst och orderingång redovisas och man undrar om inte aktien ha fallit väl mycket. B-aktien nere på runt 65 kronor. Känns billigt.

SEB A föll med fem procent under tisdagen och stängde på 35,60. Under dagen var den var dock nere runt 35 kronor. Det är dock en bit ner till årslägsta.

Ja, givet att världen är galen, uppåt imorgon?

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.