SEB och Volvo senaste månaden

SEBJa, inte har börsen påverkats av nedgraderingen av kreditbetygen i Europa. Stockholmsbörsen fortsätter att ha en positiv tendens i januari, plus drygt fyra procent så långt. Bankaktierna har gått okej.

SEB var uppe och vände på nästan 42 och femtio. Ser man en månad tillbaka låg aktien på drygt 38 kronor så den är fortsatt stabil trots all finansiell oro.

Volvo har också en positiv trend och är nära 85 kronor. Det är en rejäl uppgång på en månad då aktien låg runt 70 kronor.

Det är inte lätt att analysera läget, vad händer med Grekland, hur utvecklas svensk ekonomi, Kina, USA, Tyskland? Det kan väl inte vara så att konjunkturen redan har bottnat och att vi står inför en ny längre uppgång? Det borde vara för många frågetecken för det, visar det sig att vinsterna är fortsatt höga och högre än förväntningarna så kan det kanske ändå gå uppåt.

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.