Uppåt, uppåt, uppåt

Uppgången på Stockholmsbörsen den 27 september var 5,7 procent vilket kvalar in som en av de tio mest positiva bör börsdagarna det senaste decenniet. Marknaden tycks känna ”doften” av en lösning på krisen i Grekland efter s k konstruktiva uttalanden från Tyskland med flera. Marknaden är ju alltid blixtsnabb på att diskontera nyheter vare sig det är positiva eller negativa.

Mycket, mycket återstår innan någon lösning är i sikte. Bland annat ska lösningar tas fram – vilket inte är klart och sedan måste dessa lösningar beslutas i alla länder (i parlamenten) som ska betala för den framtagna lösningen. Vi får väl se om en månad.

 Börsen började nedåt onsdag den 28 – men som sagt – det vänder fort…

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.