Skakig vecka

Skakig vecka

Ja, det blev ingen folkomröstning i Grekland. Den ställdes in och istället blev det förtroendeomröstning i parlamentet som Papandreou klarade. Därefter avgick han istället (regeringschefer brukar ju annars sitta kvar om man vunnit en förtroendeomröstning) och nu ska det bildas en samlingsregering i Grekland. Börsen har gått lite upp och ned på de olika beskeden. G20-mötet kom inte med några nyheter som påverkade i någon särskild riktning.

Fokus idag – om man ska tro DI – är istället Italien igen. Man kom ju lite i skymundan av de grekiska turerna. Räntan på de italienska statobligationerna (10-åriga) har stigit till över 6,5 procent och sägs vara på väg mot kritiska nivåer. Det riskerar helt enkelt att bli för dyrt att låna.

SEB A har gått lite upp och ned och har idag pendlat runt och slutade på drygt 39 kronor. Volvos B-aktie har pendlat runt 80 kronor. Det är en minst sagt volatil börs.

Man undrar vilken/vilka nyheter som kommer att skicka upp eller ned börsen mer rejält.

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.