Avvaktande utveckling på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen vet inte riktigt om den ska gå ned eller om den ska gå upp. Japan gick ned inatt och USA-börserna gick upp något. Dow Jones har börjat svagt nedåt idag. Berlusconi överlevde en ny förtroendeomröstning i det italienska parlamentet och EU kräver skriftliga garantier av de två partierna i Grekland som ska ingå i koalitionsregeringen, PASOK och Ny Demokrati. En italiensk bank har skrivit ned sitt innehav av grekiska statspapper med ca fem miljarder kronor, kursen steg för banken.

Läget är svåranalyserat minst sagt…

SEB A gick upp idag från en bit under 40 kronor till strax över, ca två procents uppgång. Volvo B gick upp till strax över 80 kronor, en uppgång med 0,7 procent.

Ned i morgon?

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.