Stockholmsbörsen går ned rejält

Stig Björne, 200 × 265

Stig Björne

Idag har det gått rejält nedåt på Stockholmsbörsen, inte minst har bankerna gått ned. Ska man tro Dagens Industri så beror det på de italienska räntorna, men det var i och för sig ingen nyhet idag utan den utvecklingen har pågått länge. Börserna i New York gick upp när Berlusconi meddelade att han skulle avgå så småningom. Men inte Stockholm.

SEB A gick ned idag från en bit över 40 kronor till runt 38,50, ca fyra procents nedgång. Volvo B gick ned till strax under 78 kronor, en nedgång med nära tre procent.

Givet den stora börsnedgången och det inte synes någon riktig lösning på problemen så kanske börsen börjar en ny trend nedåt?

/Stig Björne

 

 

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.