New York på fall…

Kris i Italien igår – har i och för sig pågått under längre tid men nu var räntan på statsobligationerna upp i över sju procent. Fortsatta diskussioner om vem som ska ta över i Italien om och när väl Berlusconi lämnar sitt ämbete. I Grekland lyckades inte komma överens om vem som ska leda den nya regeringen men det borde inte vara så långt borta.

Detta gjorde att New York-börserna föll i går kväll och samma gäller för Asienbörserna som stängde nu på morgonen. NY-börserna ned över tre procent.

Terminerna för Stockholmsbörsen pekar nedåt ganska rejält så vi öppnar väl dagen med rejält fallande kurser.

Stig Björne

 

 

 

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.