SEB och Volvo

SEB och Volvo

Stockholmsbörsen har haft en starkt stigande trend sedan december. Nu när rapportsäsongen har det inte dragit rejält åt något håll men lite uppåt generellt. SEB till exempel har fortsatt uppåt och ligger idag på samma nivå som i juli, innan det började gå väldigt mycket nedåt. Aktien hade också en kortvarit topp i slutet på oktober där den närmade sig 45 kronor (A-aktien). Som lägst var aktien nere på strax över 30 kronor i under första delen av september. För att få lite perspektiv – aktien har ökat med runt 50 procent sedan bottennivån i september till dagen runt 48 kronor. Inte illa.

SEB A aktiekurs, källa di.se

Volvo då? Utvecklingen har i stora drag varit likartad. Vid ingången av 2011 låg aktien (A) runt 120 kronor. Sedan gick utvecklingen i sidled fram till början av augusti då den rasade ned till strax över 65 kronor som lägst i början av oktober. Nu ligger nivån på runt 95 kronor. Ingen dålig utveckling sedan bottennivån i oktober där heller.

Volvos A:s aktiekurs, källa di.se

Finns det tillräckligt med positiva signaler i boksluten och i omvärlden för att fortsätta uppåt?

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.