Börsveckan

Så har Stockholmsbörsen fortsatt uppåt i veckan som var. Börsfallet var kortvarigt och sedan dess har det fortsatt uppåt och Stockholmsbörsen (OMX All Share) är uppe på 352 vilket är ett plus på 14,5 procent i år. Det är en rejäl uppgång om den ska fortsätta i år – det brukar dock sälla vara så enkelt. Om den gått upp så mycket måste det bli lite i sidled, lite nedåt etc. Stockholmsbörsen har samma nivå idag som den var i inledningen av år 2008. Vad som hände sedan är väl känt. Men ibland glömmer man att börsen redan i inledningen av 2008 hade fallit tillbaka en stor del av 2007. Och sedan fortsatte det.

Stockholmsbörsens utveckling

SEB-aktien har gått upp rejält sedan i oktober då man bottnade för denna gång. A-aktien ligger på nära 51 kronor. Den bottnade ur strax över 30 kronor i slutet av oktober. Volvo har gjort en likartad resa, strax över 65 kronor i slutet av oktober och nu uppe på när 100 kronor.

SEB A

Volvo A

Är vi inne i en ny period av stora uppgångar eller?

/Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.