Segt på börsen

Lite upp på börsen idag, lite upp igår, rejält ned i förrgår och så vidare. Vi tycks vara inne i en period av osäkerhet (i och för sig så kommer bolagsrapporterna för första kvartalet denna period och det påverkar börsen). Stockholmsbörsen (All share) har gått upp med mellan sju och åtta procent i år.

I jämförelse med januari 2011 då den toppade senast så är det en nedgång med cirka åtta procent. När den stod som högst hittills i år med ett plus på ca 15 procent så hade den endast backat med ca 4-5 procent i jämförelse med januari för ett år sedan. Och såg inte allt mycket ljusare ut då innan våren och sommaren? Borde den inte gå ned ytterligare nu då?

Stockholmsbörsen 20110101-20120420

Stig Björne

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.